Todistajat 6


Uusi laulu kaduilta-ryhmän todistajat


Jouko "Kemin Jokke" Heikkinen lopetti merimies uransa pahoipitelemällä konemestarin, puistokemistin ura odotti Tukholman puistoissa. Pullakirkossa uskoontulleen merimiehen ja samat kuviot läpikäyneen alkoholistin todistus pysäytti ja Jokke tuli uskoon. Evankeliumi muuttaa syntisiä ja parantaa sairaita, kun Jokke ryhmänsä kanssa sitä julistaa.Alkoholia, vankilaa ja huonoa elämää. Uskovat perheenjäsenet olivat kertoneet Jeesuksesta, mutta synnin orja sai vapauden elämänsä raunioilla hengellisessä kokouksessa. Nyt kitara ja laulu soi esim. "Uusi laulu kaduilta" ryhmässä Jeesukselle.

Hengelliset asiat eivä oleet Heiskasen perheessä mitenkään esillä. Elämän tarkoitus ei löytynyt rahasta, eikä elämän rutiineista. Kirja luomisesta ja elämän ihmeellisyys vakuutti Luojan olemassaolosta. Uskoontulon jälkeen Jumalan ihmeet ovat jatkuneet arjenkin keskellä ja työn lomassa.

Esko Sinkkonen oli alkoholisti ja rikollinen, joka oli päättänyt juoda itsensä hengiltä, mutta silloin poliisi "sattui" sopivasti paikalle ja elämä sai toisen suunnan. Uskoon Esko tuli hengellisen kasetin kautta, yksinkertaisen rukouksen kautta rauha, kappale Taivasta, tuli sydämeen. "Jumalalle luovutettu elämä on uusi elämä", Esko toteaa.

Hankasalmella syntynyt Erkki Oksanen sai kasvaa normaalissa suomalaisessa perheessä, jossa oppi tekemään työtä, olemaan rehellinen ja rukoilemaan.
Hengellistä laulua kuunnellessaan autossa hän koki voimakkaan synnintunnon, näki näyssä Jeesuksen ristillä ja tuli uskoon. Nyt ihmeen kautta saatu hatari soi taivassäveliä.

Matti Jaatinen syntyi Juvalla, oli 12-lapsisen perheen "syntipukki", koulussa oli vaikeeta, nuorena siirtyminen työelämään toi mukaan alkoholin käytön. Narkomania suuntautui kylläkin työhön. Itsetuhoisuus vaihtui Elämään kun Jumala otti kiinni katuojassa. Uskoon Matti tuli Ritu Ylipahkalan kokouksessa.