Todistajat 5

Miikkapekka Heikkilä syntyi karismaattiseen luterilaiseen perheeseen ja uskon asiat olivat pienestä asti tuttuja ja luonnollisia. Lapsena hän mm. kertoi äidilleen nähneensä suojelusenkelinsä. Nuorena hän yritti pärjätä omillaan, mutta joutui toteamaan, ettei mikään voi antaa sitä minkä vain Jumala voi antaa. Palattuaan Jumalan yhteyteen hän sai kokea taas rauhan ja ilon tyhjyyden ja yksinäisyyden sijaan.


Kristityn perheen ja kristillisen koulun kasvatti Miro Cedercreutz on uskonut Jumalaan koko ikänsä. Lukion aikana muutama vuosi meni vieraantuneena uskosta, vaikka hän tiesi kokemuksesta, ettei mistään muusta oikeasti löydy sitä iloa, täyteyttä ja elämää kuin Jumalasta. Kahdeksantoista vuotiaana juhlimisputken jälkeen Miro näki yöllä näyn, jossa hänelle ilmestyi puhdasta valoa loistava olento, Jeesus, mutta sen jälkeen pimeyden läsnäolo ilmestyi paikalle myös. Kokemus muutti Miron elämän suunnan ja hän on kiitollinen Jumalalle, että Hän tarttui asioihin jo aikaisessa vaiheessa.


Simo Palomäen stoori kulki koviksena Ruotsin katujen, mielisairaaloiden ja vankiloiden kautta, maasta karkotuksen jälkeen, Suomeen ja Seinäjoelle, jossa hän jatkuvasti törmäsi uskoviin. Hän jättäytyi Jumalalle eräässä kokouksessa ja hetken elämä hymyili, kunnes Simo lankesi ja kohta häntä puukotettiin kadulla ja tie johti vankiloihin suomessa ja Ruotsissa. Elämä ajatui epätoivoon, joka johti itsemurhayritykseen, josta selvisi kuitenkin väliin tulleen ystävän kautta. Nyt Simo saa auttaa toisia, kertoen heille avusta, jonka Jumala antaa.


Taneli Halonen sai kokea uskoontulon seitsenvuotiaana, kun isä julisti hänelle synnit anteeksi. Voimakas kokemus ei ole laimentunut vuosikymmenten myötä, vaan luottamus vain lisääntyy, että "Jumala kyllä hoitaa hommat kotiin".


Nastolalainen Teemu Kaski syntyi tavalliseen suomalaiseen perheeseen. Isä oli putkiasentaja, äiti oli töissä Luhdan vaatetehtaalla. Arkaa ja ujoa poikaa kiusattiin koulussa, esikuvaksi tuli elokuvasankari Rocky. Isän kuolema aiheutti suuren elämän muutoksen, joka kovetti pojan sisimmän. Nyrkkeilyvalmentajasta tuli isän korvaaja. Viina astui myös elämään, vaikka urheilussa menestystä tulikin kahteen nyrkkeilyn Suomen mestaruuteen asti. Vähitellen alkoholi alkoi hallita elämää ja pahoja asioita tapahtui, jotka saivat etsimään apua. Hengellinen kokemus sai viinan jäämään, sitten 2.2.2002 Nastolan Helluntaiseurakunnassa Teemu sai kuulla evankeliumia Jeesuksesta Kristuksesta ja sai tulla uskoon. Hän sanoo, että nyt on mahtava olla Jeesuksen oma!


Ville Männistö kasvoi pastorisperheessä. Mutta silti täytyi löytää henkilökohtainen suhde Jeesukseen. Sitä rukoiltuaan hän sai pelastusvarmuuden. Onko Jumala olemassa? Mitä tarkoittaa, kun joku sanoo: "Mulla on yhteys Jumalaan?" Kysymykset saivat vastauksen. Nyt hän kysyy: "Mitä menetät, jos pyydät Jumalaa ilmoittamaan olemassaolostaan?"


Sari Niemi tuli uskoon 12 vuotiaana. Hän toteaa, että on mahtava asia olla Jeesuksen oma. Jokin aika sitten hän huomasi parantuneensa laktoosivaivastaan kotona pidetyn rukoushetken jälkeen ja pystyy nyt juomaan maitoa.


Vuokko Mäkilän vei teinityttönä naapurissa asuva ystävä kokouksiin, jossa hän kuuli Jumalan Sanaa. Isänsä sai kokea ihmeparantumisen vaikeasta sairaudesta niihin aikoihin. Opiskeluaikana Vuokko sai kehotuksen Jumalalta hakeutua valmistuttuaan evankelioimattomalle seudulle ja niin tapahtui, sinne tuli hengellinen herätys. Nyt hän on saanut tehdä juutalaisten parissa työtä naapurimaassa. Elämä on ollut rikasta, kun on saanut yli viisikymmntä vuotta seurata Herraa.


Lapualainen Anneli Rajamäki tuli uskoon Helsingissä 1980, kun kokouksen lopussa meni rukoiltavaksi. Ihmeelinen rauha ja lepo tulivat sydämeen. Muutaman päivän päästä hän sai myös täyttyä Pyhällä Hengellä. Vastutuksesta huolimatta hän jatkoi uskossa ja aikanaan myös äiti ja isäkin tulivat uskoon.


Susanna Valjakka pettyi jo lapsena vanhempiinsa ja kun murrosikä alkoi, alkoi myös alkoholin käyttö. Hän oli vasta 11-vuotias tuolloin. Juominen muuttui nopeasti holtittomaksi -aina piti juoda itsensä kunnon humalaan. Siitä seurasi paljon ikävyyksiä ja kerran jopa hengenvaarallinen tilanne, kun Susanna joutui puukkomiehen vangiksi.

Kymmenen vuotta ehti mennä, kunnes Jumala pysäytti kaikkeen kyllästyneen tytön, joka jo mietti itsemurhaa. Voimakas etsikkoaika laittoi Susannan etsimään totuutta ja kun hän vihdoin löysi Jeesuksen, etsintä oli päättynyt.


14-15 vuotiaana Tauno Antilan elämä tuntui tyhjältä. Hengellisessä kokouksessa hän jätti elämänsä Jumalalle. Ihmispelon takia, kun hän ei uskaltanut tunnustaa ihmisille uskoaan, muutaman vuoden kuluttua hän huomasi menettäneensä uskonsa. Dramaattisten tapahtumien jälkeen hän palasi Jumalan


Suurin ihme on, sanoo Rauno Karmitsa, kun ihminen saa syntinsä anteeksi. Mutta tällä videolla hän kertoo, miten Jumala rukouksen kautta hetkessä paransi hänen liukumäessä vaurioituneen, kipeän selkänsä.


Veikko Luoman äiti oli uskova, joka lauloi hengellisiä lauluja ja rukoili kamarissaan lastensa puolesta. Äidin kuolema Veikon ollessa 11 vuotias, johti elämässä kokeilemaan maailman anteja. Myöhemmin yksin autossaan Veikko lupasi Jumalalle, että jos hän saa tyttökaverin, he käyvät yhdessä kokouksissa. Tyttökaveri löytyi ja Ruotsissa lupaus lunastettiin. Pastori kysyi kerran, että nytkö te annatte elämänne Herralle? Näin tapahtui.

Nyt on Lapualla kulunut noin 25 vuotta ja hiljattain mm. Veikko sai kokea, miten musiikiin soidessa alkoi tulla siihen sanoja, jotka hän sai kirjoittaa ylös.