Todistajat 1

Ritu Ylipahkala. Ritun stoori kulki lievemmistä huumeista vahvempiin, mutta niiden jälkeen hän pääsi kokemaan vahvinta laatua; Pyhän Hengen voimaa, kun Jeesus pelasti. Sen jälkeen tiensä on kulkenut niin vallasväen pakeille, eduskuntaavustajan tehtävissä, kuin renttujen luo roskalaatikoissaan, Helsingin Saalem-seurakunnan evankelistana.

Erikoisohjelma eSpecialin vieraana vuonna 2008 ollut Pekka Matilainen ajautui elämässään huumekuvioihin, niin käyttäjänä kuin niiden välittäjänäkin. Vankila toi mukanaan syyllisyyden tunteet ja itsetuho ajatukset, mutta Jumala puuttui peliin vankilalähetin kautta.

Olga Bortjash. Pietarilaisen laulajan todistus, miten hän löysi Jumalan, miehensä pääsi vapaaksi Hare Krishnalaisuudesta ja he saivat Jumalan ihmeenä lapsen.

Vaasalainen opettaja Lasse Kujanen antoi nuorena miehenä Jumalalle luvan hoitaa niin työ, kuin tyttöasiatkin ja kas, hän sai kokea, että Raamattu toimii, kun antaa koko elämänsä Jeesukselle!

Matti Kankaanniemi 1/2

2/2

Matti Kankaanniemi (TT) vastaa kysymykseen: "Miksi minä uskon Jumalaan." Käsittelyssä on niin kolminaisuusoppi, alkuräjähdys, evoluutio kuin yliluonnolliset ihmeetkin.

Juhani Laukkonen. Raamatun lopunaikojen profetaalinen ilmoitus oli johtamassa alajärveläistä Juhani Laukkosta uskoon. Ne ovat olleet hänen kiinnostuksensa kohde siitä lähtien.

Hannu Mehtonen. Lapsuuden kodin perintönä nykyisin korsolaisella Mehtosella oli ymmärrys uskonasioista, mutta oma ratkaisu oli tehtävä. Myöhemmin Jumalan ihmeitä hän on saanut kokea esim Kolumbiassa, rosvojen käsissä.

Lahtelainen Timo Räihä tutki Raamattua ja kävi hengellisissä tilaisuuksissa, koska koki Jumalan vetävän häntä puoleensa. Nyt 26 vuotta elävässä uskossa oltuaa hän vakuuttaa, että Jumala on todellisuutta.

Henry Hedman. Jo poikasena Henry kävi ahkerasti kirkossa, mutta henkilökohtainen uskoontulo avasi uskon maailman. Ja uskonasioille kielteinen isäkin sai kokea saman, ollen voimakas todistus Jumalan muuttavasta rakkaudesta.

Markku Tuppurainen. Kuopion lääninvankilan eristyssellissä Kure mietti, miten entisen pyhäkoulupojan elämä on joutunut näin pahaan jamaan. Unelmat, toiveet ja haaveet olivat menneet, mutta sitten aito elämä lähestyi Sukevalla pelokkaan rippikoululaisen kautta.

Hannu Lahtinen kertoo häädöstään Jordaniasta. Miten Jordanian salainen poliisi järjesti hänelle ansan ja vangitsi hänet syytä ilmoittamatta syyllistyen ihmisoikeusrikokseen. Mitkä on miehen mietteet kaiken koettuaan ja suhtautuminen jordanialaisiin sen jälkeen?

Timo Rantanen Timon ateistiseen elämänkatsomukseen eivät, mielestään lässähtäneet, jeesustelut kuuluneet. Jengielämä ja kolttoset veivät useamman kerran "linnanjuhliin" eli vankilareissuille, mutta lopunaikojen tutkiminen vei Raamatun sanoman äärelle, joka johti toisenlaiseen elämään.

Antero Ahtiainen Alkoholi ja huumeet saivat otteen nuoresta miehestä, vankilassa hän koki uskoontulon, vaan oliko kaikki sitä myöten selvää?

Timo Närhi. Suomalainen 18-vuotias nuorimies sai kokea ikimuistettavan kokemuksen Eskilstunan sairaalan paareilla. Jengielämä ja viinakuviot jäivät. Rukous: "Jeesus, jos sä olet olemassa, mä haluun aloittaa uuden elämän", sai ihmeellisen vastauksen.

Thorleif Johansson. Jumala puhui ja Tusse kuunteli.

Esko Lehtomäen todistus uskoontulosta, vesikasteesta ja henkikasteesta, hengellisestä työstä ja vakavan sairauden aiheuttamista ajatuksista.