Todistajat 8

Sonja Hedman sai jo lapsena ohjausta hengellisiin asioihin. Miehen työkaveri kutsui "Viimeinen mahdollisuus" nimiseen hengelliseen tilaisuuteen ja siellä Sonja ja miehensä saivat uudistua uskossaan ja kuolemanpelkokin jäi. "Paras päätös", Sonja sanoo. 


Tiina Happonen sanoo: "Monia asioita minä kadun ja toivon etten niitä olisi tehnyt, mutta se että tuli uskoon ja annoin elämäni Jeesukselle, sitä en ole katunut yhtenäkään päivänä." 


Nuori triatholonisti Roope Knapp tapasi Espanajan harjoitusleirillä toisen urheilijan, joka oli jo saavuttanut urallaan voittoja, joista Roope haaveili, mutta hänen kauttaan avautui taivaallinen kilparata, jonka päämäärän kirkkauden urinnalla mitalit himmenee. 


Hannu Surakan otona käytettiin runsaaasti alkoholia ja isä kuoli jo nelikymppisinä. Vaimon uskovat vanhemmat rukoilivat ja Hannu tuli herätykseen. Uskon asioitten harrastelu ei riittänyt, vaan elämä täytyi antaa kokonaan Jeesukselle. Lepo ja rauha tulivat sydämeen, migreenikin parani. 


Helena Surakan 5-vuotias tyttö oli uskovien isovanhempiensa luona kuullut Jeesuksesta ja tenttasi äidiltään, miten tämän uskon laita on. Vuonna 2000 Helena ja miehensä Hannu menivät hengelliseen tilaisuuteen, jossa evankelistan julistus osui ja he tulivat uskoon. Helena kehottaa: "Sano Jeesukselle että tässä oon, tule minun sydämeen asumaan ja anna minun syntini anteeksi. Ja se on siinä." 


Kauko Saire Kaavilta oli kova ottamaan viinaa, mutta sitten tuli Jeesus ja otti Kaukon -omakseen. Nyt hän sanoo erityisesti nuorille, että viinan antama hauskuus on hetkellistä. Jeesus antaa ilon iankaikkisen. 


Raija Lahtinen on eläkkeellä oleva laborantti, joka ennen ajatteli perheen riittävän hyvin elämän tarkoitukseksi. Miehen sukulaisten rukoukset ja häneltä äitienpäivälahjaksi saadun Raamatun lukeminen sekä kuukauden vanhan lapsen menettäminen avasivat sisintä hengellisille asioille.

He lähtivät Varkauden Helluntaiseurakunnan kokoukseen ja laulun aikana Jumalan rakkaus kosketti parantavasti. Raija antoi elämänsä Jeesukselle siinä tilaisuudessa. 


Raimo Kankkunen oli uskovan kodin poika, eikä ollut synnissä rypenyt, mutta kevyt oli olo, kun tuli uskoon Varkaudessa Yli-Vainion ollessa siellä saarnaajana. Nuoruudessa tuli kokeiltua "Huluvalan" teitäkin, mutta Jumala kutsui takaisin.

Raimo Kankkunen: Hammaslääkäripelko lähti

Nuorempana isosti hammaslääkäripelosta ellei suorastaan kauhusta kärsinyt Rami, vapautui siitä uskovan hammaslääkärin vastaanotolle mentyään ja huonokuntoinen kalusto saatiin kuntoon, eikä pelko ole vaivannut sen koommin.

Raimo Kankkunen: Ennakkovaroitus hirvivaarasta

Taksimies Raimo Kankkunen kertoo saaneensa sisäisen ennakkovaroituksen hirvivaarasta ja potentiaalisesti tuhoisa vaaratilanne vältettiin. Hän antaa tapauksesta kunnian Jumalalle.


Veikko Tarvonen on Varkauden vapaaseurakunnann pastori, videolla hän kertoo ajatuksiaan ja kokemuksiaan elämästä Jumalan kanssa, niin vasta- kuin myötämäissä.

Varkautelainen Otto Tuovinen todistaa, miten hän vaikeimmassa elämän tilanteessaan sai kokea Jumalan apua ja läsnäoloa, raskaana olleen vaimonsa sairastuttua leukemiaan.

Markku Tenhunen todistaa sen olleen elämänsä parhaan ratkaisun, kun vuonna 1980 sanoi Jeesukselle "tahdon". Elämässä on ollut sittemmin vaikeita tilanteita ja kovia koetuksia, mutta Jeesuksen kanssa ne on voitettu ja nyt niitäkin osaa arvostaa.

Saarnaaja Markku Tenhunen todistaa Jumalan kutsusta ja johdatuksesta Sanansa julistajaksi ja kertoo elämänsä eri vaiheista.

Seurakunnan rukouskokoukseen tuli pariskunta ensimmäistä kertaa. Miehellä oli vaikea tilanne sydänvaivan johdosta, mutta tilaisuudessa hän koki hetkessä parantumisen ja kivut lähti kerralla. Aviopari tuli uskoon samalla kertaa ja saivat uuden elämän.

Saarnaaja Markku Tenhunen oli menossa hautajaisiin, mutta ei ollut rahaa millä maksaa jo tilatut kukat, mutta hän sai ilmoituksen mistä rahat löytyvät.