Todistajat 6

Sirpa Ahtonen kärsi miehensä alkoholismista ja apua saadakseen pyysi hänen puolestaan esirukousta, vaikkei itse uskossa ollutkaan. Mies tuli uskoon ja häntä sen jälkeen (uskovien) kasteelle kuskatessaan sai itsekin tulla autossa uskoon ja kastettiin samassa kastejuhlassa.

Iisalmelainen Sirpa Ahtonen kertoo toisella videolla, miten Jumala on myös parantanut hänet monta kertaa erilaisista sairauksista ja vaivoista.

Raimo Myöhänen oli rakennusalan ammattimies, mutta raitistuttuaan viinasta, elämän ahdistus sai vielä muurarin seinätkin sortumaan.

Apu tuli joka kotiin jaetun evankelioivan kirjasen muodossa (ilm. Reinhard Bonnken  Miinuksesta plussaksi), joka johti hengelliseen kokoukseen ja uskoontuloon.

Tommi Lindstrom: "Kun me rukoillaan, Isä kuulee!" Jumala pelasti sekä kylmästä Päijänteestä, että pahasta pinteestä työpaikalla. Sopimusrukous toi ihmeellisesti uuden ja nimenomaan toivotunlaisen moottoripyörän palaneen tilalle.

Jani Suontausta. Rippikoululeiri, armeijan leirijumalanpalvelukset, appivanhemmat, kirja KK Korhosesta ja Jumalan selvät väliintulot alkoholi- ja tupakkariippuvuuksien katkeamisessa johtivat kuhmolaisen gospelrideri Janin uskoon.

Kaisa Uusitalon koti oli uskova, mutta murrosiässä maailma vei ja uskonasiat jäi. Vuosien jälkeen siskon kysymys; onko jotain asiaa minkä puolesta hän voisi rukoilla, pysäytti.

Gospel rider Teuvo Poutiainen kertoo lyhyesti tarinansa matkasta uskoon Herraan Jeesukseen. Moottoripyörä tuli kännäämisen tilalle ja se johti hengellisiin motoristitapahtumiin ja sitä tietä Jeesuksen seuraajaksi.

Sirpa Halmemies on ollut 'aina uskossa' eli lapsesta saakka. Hän on näinollen saanut Jumalan siunauksen, varjeluksen ja johdatuksen elämässään, rikkaan elämän Jeesuksen kanssa.

Jouko "Kemin Jokke" Heikkinen lopetti merimies uransa pahoipitelemällä konemestarin, puistokemistin ura odotti Tukholman puistoissa. Pullakirkossa uskoontulleen merimiehen ja samat kuviot läpikäyneen alkoholistin todistus pysäytti ja Jokke tuli uskoon. Evankeliumi muuttaa syntisiä ja parantaa sairaita, kun Jokke ryhmänsä kanssa sitä julistaa.

Alkoholia, vankilaa ja huonoa elämää. Uskovat perheenjäsenet olivat kertoneet Jeesuksesta, mutta synnin orja sai vapauden elämänsä raunioilla hengellisessä kokouksessa. Nyt kitara ja laulu soi esim. "Uusi laulu kaduilta" ryhmässä Jeesukselle.

Hengelliset asiat eivä oleet Heiskasen perheessä mitenkään esillä. Elämän tarkoitus ei löytynyt rahasta, eikä elämän rutiineista. Kirja luomisesta ja elämän ihmeellisyys vakuutti Luojan olemassaolosta. Uskoontulon jälkeen Jumalan ihmeet ovat jatkuneet arjenkin keskellä ja työn lomassa.

Esko Sinkkonen oli alkoholisti ja rikollinen, joka oli päättänyt juoda itsensä hengiltä, mutta silloin poliisi "sattui" sopivasti paikalle ja elämä sai toisen suunnan. Uskoon Esko tuli hengellisen kasetin kautta, yksinkertaisen rukouksen kautta rauha, kappale Taivasta, tuli sydämeen. "Jumalalle luovutettu elämä on uusi elämä", Esko toteaa.

Hankasalmella syntynyt Erkki Oksanen sai kasvaa normaalissa suomalaisessa perheessä, jossa oppi tekemään työtä, olemaan rehellinen ja rukoilemaan.

Hengellistä laulua kuunnellessaan autossa hän koki voimakkaan synnintunnon, näki näyssä Jeesuksen ristillä ja tuli uskoon. Nyt ihmeen kautta saatu hatari soi taivassäveliä.

Matti Jaatinen syntyi Juvalla, oli 12-lapsisen perheen "syntipukki", koulussa oli vaikeeta, nuorena siirtyminen työelämään toi mukaan alkoholin käytön. Narkomania suuntautui kylläkin työhön. Itsetuhoisuus vaihtui Elämään kun Jumala otti kiinni katuojassa. Uskoon Matti tuli Ritu Ylipahkalan kokouksessa.